HISTORIE

StudentenWintersport draait inmiddels alweer aardig wat jaartjes mee. De afgelopen edities hebben we heel wat pistes onveilig gemaakt en heel wat feestjes tot een nieuw niveau gebracht! Ben je benieuwd waar we de afgelopen jaren heen zijn geweest en hoe het er daar aan toe ging? Hier vind je een overzicht dat teruggaat tot en met StuWi's 1e editie!

In 2016 is het de 15e editie van StudentenWintersport! Een respectabel lustrum. Daarom zijn we teruggekeerd naar de beste, de meest-geschikte, locatie voor Studentenwintersport: Risoul! Van vrijdag 4 t/m zondag 13 maart 2016 vertrokken we richting het dorp Risoul (Frankrijk) met 185 km aan uitdagende pistes! Risoul is een mooi dorp waar wintersport, feest, activiteiten en accomodatie op één plek bij elkaar komen. Ideaal voor zowel de après-skiër, als voor de fanatieke wintersporter die nog nét die laatste lift naar boven pakt!

Risoul ligt in de Cottische Alpen, 12 kilometer boven het oude Risoul Village en werd in 1970 gesticht. Het skigebied La Forêt Blanche (waartoe Risoul en Vars behoren) heeft met zijn 185 km aan pistes voldoende voor de beginner als voor de gemiddelde skiër, en een flink aantal mooie zwarte pistes voor de avonturier.

Risoul deelt het skigebied ‘La Forêt Blanche’ sinds een aantal jaar met het dorp Vars. Het gebied geniet grote bekendheid sinds er door de Amerikaan Jeff Hamilton in 1995 tijdens de 'Ski de Vitesse'-wedstrijden een recordsnelheid van 241 km per uur behaald werd. Een leuk weetje: het skigebied La Forêt Blanche (‘het witte bos’) wordt zo genoemd vanwege de bebossing rondom de pistes. Het gebied staat tevens bekend om de grote hoeveelheid freeride pistes die deels tussen deze bossen verscholen liggen. Ideaal dus voor degenen die eens off-piste willen skiën of boarden!

Risoul is samen met het buurdorp Vars zeker de gezelligste plaats! Het dorp bevindt zich op 1850 meter hoogte en de appartementen bevinden zich aan de voet van de pistes, net zoals la Grotte du Yeti en de liften, waardoor je gemakkelijke toegang hebt tot de pistes. Het dorp zelf ligt iets lager, maar is ook op loopafstand van de appartementen. De houten chalets liggen in één lijn naast elkaar, waardoor je een mooi zicht hebt op de piste of op de bergenmassa in de verte. Dit alles maakt Risoul tot een mooi compact dorp waar het StuWi-gevoel perfect naar voren komt.

De weergoden waren ons dit jaar zeer gunstig gestemt. Nadat de bussen wat te kampen hadden met overlast veroorzaakt door de grote hoeveelheid verse sneeuw die er vrijdag nacht gevallen was, kon iedereen zaterdag meteen genieten van een verse berg poedersneeuw. De rest van de week hebben we alleen maar een strak blauwe hemel met veel zon gezien. Beter kun je je niet wensen! Het was een top week boordevol activiteiten, apres-ski, feesten en zeer geslaagde wedstrijden. Daarnaast hadden we een primeur met ons wokslee tournooi gesponsord door Go-Tan. De sfeer zat er goed in en iedereen heeft goed kunnen ont-stressen in de frisse berglucht van de Franse Alpen.

Namens de organisatie van StuWi 2016 willen we alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage aan het enige echte StuWi-gevoel! Zonder jullie geen StuWi. Hopelijk tot de volgende editie!

Tignes 2015, Espace Killy

Dit jaar gaan we naar Tignes. Tignes is het op een na hoogste skistation van Europa. Samen met Val D’lsère wordt het skigebied Espace Killy gevormd. Espace killy dankt zijn beroemdheid aan de Freestyl-skiing wereldcup (1986) en de verschillende skionderdelen tijden de Olympische winterspelen (1992). Verder is Tignes dit jaar het toneel van het NK freeriden. Tignes ligt op 2100 meter hoogte en is daarom ook zeer sneeuwzeker. Met de ruim 300km aan ski piste en verschillende fun-parken is er ruimte voor de zowel een beginnend wintersporter als de vergevorderde sneeuwverslaafde om zichzelf te vermaken.  Mocht je onverwachts tot de sneeuw een beetje beu zijn er nog tal van andere mogelijkheden om je ter vermaken het dorp kent naast zijn geweldige piste ook verschillende winkeltjes, barretjes en om tot rust te komen kan gebruik worden gemaakt van het zwembad, bioscoop of het aanwezige welness centre.

Bekijk de organisatiepagina van 2015 om te zien wie deze editie mogelijk hebben gemaakt!

La Plagne Bellecote

Dit jaar gaan we naar Bellecôte. Bellecôte is één van de zes skistations in La Plagne. Bellecôte ligt op 1930 meter hoogte vlak bij de grens met Italië. Het skigebied La Plagne beslaat ongeveer 225 kilometer piste en is verbonden met het gebied van Les Arcs. Les Arcs en La Plagne vormen samen het bekende Paradiski: het derde grootste skigebied ter wereld.

Kenmerkend aan Bellecôte is dat het grootste deel van alle appartementen onderling verbonden met elkaar zijn. Deze zijn gebouwd aan de voet van de pistes en je kan dus zo je bed uitrollen en de skilift instappen! De gelijknamige gletsjer Bellecôte, ligt vlak bij het skidorp en hierdoor is het een gebied met hoge sneeuwzekerheid. Verder is het drop van alle gemakken voorzien. Er zijn genoeg gezellige barretjes en restaurants. Daarnaast is er een bioscoop en een winkelcentrum.

Bestuur: Remco Brinkman, Eva Fredriks, Jeroen Boss, Renate van der Laan

Organisatie: Marije Kuiper, Koen Gillebaar, Leonoor Slobbe, Rutgher Konietzka, Vincent Peijnenburg, Kevin van Veen, Evy aan de Meulen, Iris de Rooij, Hilbrand Abma, Joni Reijven, Anne Groven, Willemijn Bikker, Jeroen Baardolf, Arjen Schoustra, Tom Vrancken, Mitchell Rossou

Skigebied Les Deux Alpes

In Les Deux Alpes board of ski je op uitzonderlijke hoogte in een buitengewoon fraaie omgeving. Je kan met de supersnelle Funiculaire (skimetro) een hoogte bereiken van maar liefst 3568 m (Dôme de la Lauze). Hier kan je op de gletsjers zelfs 's zomers boarden. De skipas 'Les Deux Alpes 3600' geeft toegang tot 104 pistes en staat altijd garant voor sneeuw!! Snowboarders en skiërs van elk niveau kunnen zich uitleven op de 200 km goed geprepareerde skipiste. Voor de echte cracks is er de mogelijkheid om een sensationele afdaling te maken naar La Grave.

Les Deux Alpes, Frankrijk  

Les Deux Alpes heeft voor elk soort wintersporter iets te bieden. Nieuw en absoluut innovatief zijn de zogenaamde 'slides', speciale zones naast de pistes. Hier ervaar je de sensatie, ook als je nog niet zo'n vergevorderde snowboarder of skiër bent, die je normaal alleen off-piste ervaart! Er zijn drie slides, ieder met zijn eigen karakter. De Style'in slide is een groot snowpark met o.a. een halfpipe en springschansen. De Cross'in slide is vooral op snelheid en uitdaging gericht met canyons en cascades. Bij de Ride'in slide gaat het om freeride met corniches en een afdaling van maar liefst 80%. Kortom in Les 2 Alpes kom je werkelijk niets tekort. 

Van links naar rechts

Boven: Michiel van Noppen, Remco Brinkman, Toby Leers, Stijn Moons, Tom Wassenaar, Jurriaan Gielen (DJ), Lisanne Schuurs

Midden: Joni Rijven, Evelien Janssen, Niels Kil, Ellen Krul, Suze Peters, Daan van Hulten, Leonoor Slobbe

Zittend: Jolijn van Sleeuwen, Ingeborg v/d Stouwe, Eline Owen, Nadine van den Hoek, Plume Kooijmans

De perfecte ligging in de zon en de exceptionele sneeuwcondities maken Saint Sorlin tot een waar sneeuwparadijs. Het is een dorp met alles erop en eraan: zon, sneeuw, bruisende apres-ski en een diversiteit aan pistes. Direct vanuit het dorp heb je toegang tot kilometers piste en ligt het volledige skigebied van Les Sybelles aan je voeten, klaar om ontdekt te worden. Aan het eind van een lange vermoeiende dag op de berg, wacht aan de voet van dezelfde berg de kroeg met het koude bier. Net als de vorige jaren zal, onder het genot van de nodige dosis alcoholische versnaperingen en de muzikale hoogstandjes, de temperatuur flink oplopen in La Grotte du Yeti. Kortom: Saint Sorlin D’Arves, een idyllisch dorpje in de Franse Alpen die volledig op z’n kop zal staan wanneer de Stuwi er zijn intrede doet!

Les Sybelles, Savoie, Frankrijk

Het skigebied Les Sybelles ligt op een steenworp afstand van de Italiaanse grens en bestaat uit meerdere aaneengesloten plaatsen, waaronder het wintersportdorp Saint Sorlin D’Arves. Met 310 km aaneengesloten pistes is Les Sybelles een uitstekend gebied om letterlijk de sneeuw in te duiken. Mede dankzij een breed aanbod goed geprepareerde pistes behoort Les Sybelles tot de beste en grootste Franse wintersportgebieden. Met haar blauwe pistes voor de beginners en de pittige rode en zwarte pistes is Les Syblles ook zeker een aanrader voor de waaghalzen onder ons. Uiteraard staan er voor de echte pro’s 2 snowparks klaar, variërend van eenvoudige rails tot een uitdagende big Air en wachten de poederwitte off-pistes op het eerste spoor dat getrokken zal worden!

In 2011 is het de 10e editie van Studentenwintersport. Daarom zullen we terugkeren naar het beste, de meest-geschikte, locatie voor Studentenwintersport: Risoul! Op vrijdagmiddag 28 januari 2011 zullen we vertrekken richting het dorp Risoul (Frankrijk) met 185 km aan uitdagende pistes! Risoul is een mooi dorp waar wintersport, feest, activiteiten en accomodatie op één plek bij elkaar komen. Ideaal voor zowel de après-skiër, als voor de fanatieke wintersporter die nog nét die laatste lift naar boven pakt!

Risoul ligt in de Cottische Alpen, 12 kilometer boven het oude Risoul Village en werd in 1970 gesticht. Het skigebied La Foret Blanche (waartoe Risoul en Vars behoren) heeft met zijn 185 km aan pistes voldoende de beginner als voor de gemiddelde skiër en een flink aantal mooie zwarte pistes voor de avonturier.

Risoul deelt het skigebied ‘La Forêt Blanche’ sinds een aantal jaar met het dorp Vars. Het gebied geniet grote bekendheid sinds er door de Amerikaan Jeff Hamilton in 1995 tijdens de 'Ski de Vitesse'-wedstrijden een recordsnelheid van 241 km per uur behaald werd. Een leuk weetje is dat het skigebied La Foret Blanche ‘het witte bos’ genoemd wordt vanwege de bebossing rondom de 180 km aan pistes. Ideaal dus voor degenen die eens off-piste willen skiën of boarden!

Risoul is samen met het buurdorp Vars zeker de gezelligste plaats! Het dorp bevindt zich op 1850 meter hoogte en heeft 180 kilometer aan pistes. De appartementen bevinden zich aan de voet van de pistes, net zoals la Grotte du Yeti en de liften, waardoor je gemakkelijke toegang hebt tot de pistes. Het dorp zelf ligt iets lager, maar is ook op loopafstand van de appartementen. De houten chalets liggen in één lijn naast elkaar, waardoor je een mooi zicht hebt op de piste of op de bergenmassa in de verte. Dit alles maakt Risoul tot een mooi compact dorp waar het StuWi-gevoel perfect naar voren komt.

Van links naar rechts:

Boven: Erik Staps, Remco Brinkman, Allard de Bruijn, Martijn van Summeren, Caren Krul, Jasmijn de Baan, Boudewijn Krijne, Linda Nell, Judith Buitenhuis, Suze Peters

Midden: Ingeborg v/d Stouwe, Peter Tusveld, Ellen Heerink, Julia Larssen

Zittend: Annika Tol, Marije, Rudi Dieleman, Maud Coolen, Tessa Peters, Elze Verbeek

“2 woorden, 9 letters: DUURT LANG!”, op dit gezegde werden in de Daily Snowtime maarliefst 50 variaties bedacht, waaronder ‘meter bier’, ‘gave StuWi’ en ‘vette shit!’.

Op 23 januari 2010 stormden we met 750 Nederlanders voor de derde keer het studentikoze Risoul binnen. Hiermee veranderde het al snel in een Nederlands dorp, en dat zouden ze weten ook! Een groot gedeelte van de École du Ski Français werd door StuWi gereserveerd om nieuwelingen bekend te maken met de geniale latten. Ripstar op haar beurt maakte het gebied onveilig met alle boarders-in-wording en honderden studenten zetten hun clinicdocenten aan het werk. Tegen de middag ontwaakte de rest van de StuWi-gangers om direct de sneeuw in te duiken of eerst nog een aantal panini’s naar binnen te werken op het Yeti-terras. Na het eerste themafeest, ‘Proud 2B Faut’, stond de stampvolle Yeti al snel bekend als ‘de Zweti’ en dronken we die avond met z’n allen 720 liter bier! Tijdens de overvolle Biercantus werd maarliefst 550 liter bier gedronken in 2 uur! Er werden verschillende kneuzen gesignaleerd tijdens het kneuzenuurtje op het zonnige terras. Het werd op de vierde dag omgetoverd in een heuse datingshow. Naast de klassieke Snowballwars, Glij ‘m erin en de overvolle Biercantus werd er in samenwerking met Ripstar een StuWi-experience georganiseerd waarin alle gevorderde wintersporters de kans van hun leven kregen om zich, onder begeleiding van een Franse gids, buitensporig te gedragen. Na een laatste lawinepieper-instructie vonden de deelnemers al snel ‘untracked powder’ tussen de bomen. Een geweldige ervaring!

Het broertje van NSskiK, het ONSsnowK werd geïntroduceerd: een onofficieel kampioenschap voor snowboarders. Het NSskiK is al jaren een racende activiteit voor beginner tot pro, die steeds groter wordt en zeker niet gemist mag worden! Dit jaar trok het vele toeschouwers en maarliefst 45 deelnemers. De woensdagavond was de Grote Avond van StuWi 2010. Met haar Big Air NSskiK-finale, Big Airshow en de buitenaprès-ski zette deze avond het hele dorp op z’n kop, inclusief de Yeti, Franse gasten en geïnteresseerde dorpelingen. Voor wie die Big Air ook graag eens wilde bestijgen, werd er op donderdag een Big AirBAG neergelegd. Een groot succes, er werd van 11:00 tot 19:00 uur gesprongen. Dankzij de filmregistratie van Campus in Beeld Nijmegen hebben we al deze prachtige dingen kunnen vastleggen.

Veel dank aan de organisatie en al onze partners en sponsors.

Op 23 Januari 2009 was het dan eindelijk zo ver: studentenwintersport 2009 ging van start. De sneeuw was de gehele week door één meter vers gevallen sneeuw van superkwaliteit.

Met 24 snowballwars teams, 48 Glij 'm erin koppels, 280 cantusdeelnemers, 32 bierestafetteteams waren de activiteiten groter dan ooit! Het absolute hoogtepunt dit jaar was de biercantus, waarbij plaats was voor bijna 300 personen. De (uit StuWi-pullen) drinkende en feestende studenten in een sfeervolle feestzaal zorgden voor veel verbaasde Fransozen die een kijkje kwamen nemen.

Dagelijks ging de après ski van start, op hits als "Als we gaan" en de "Jodeljump" werd er dagelijks volop op losgefeest. In een uitpuilende le Before & l'After waren de hawaiikransen, groene bandjes en lederhoses in overvloed aanwezig tijdens themafeesten. Het NSskiK was dit jaar groter dan ooit!! Met als topper de "Integrand Fastforward grote slalom" met ruim 50 deelnemers!!

Dit jaar waren er ruim 300 studenten die lessen hebben gevolgd, al dan niet gegeven door de helden van Ripstar. Begon men nog als totale kluns, nu gaat men als de gesmeerde bliksem de verschillende pistes af op board of ski's! Verder heeft Ripstar ook weer tientallen clinics gegeven voor de gevorderden onder ons. Deze zaten dit jaar zo goed als allemaal vol, wat betekent dat honderden studenten zich skills als carving, avalanche awareness en materiaalkunde hebben toegeëigend. 

Helaas zijn er ook dit jaar weer een aantal ongelukken te melden. Uiteindelijk hebben 3 mensen de gipsvlucht moeten pakken. Sterkte met revalideren en met StuWi 2010 weer mee!

Commissieleden, bedankt voor alle inzet om dit alles mogelijk te maken. Deelnemers, bedankt voor alle gezelligheid en het enthousiasme waarmee dit evenement tot een feest is gemaakt!

In 2008 was de Studentenwintersport wederom één groot feest! Met ongeveer 800 studenten vertrokken we 18 januari richting het Franse bergdorp Les Menuires. Les Menuires ligt op 1850 meter in het skigebied “les Trois Vallées”. Het skigebied van Les Menuires is 160 kilometer groot en er waren genoeg pistes voor beginners en gevorderden, voor de echt veeleisende wintersporter was er een uitbreiding beschikbaar voor “les Trois Vallées” wat in het totaal 600 km aan piste heeft. We hebben ontzettend geluk gehad met het weer, het zonnetje heeft bijna alle dagen geschenen en op woensdag viel er een nieuw pak sneeuw!
Na het boarden en skiën werd er natuurlijk ook flink geaprés-skied! De place-to-be was wederom ‘la Grotte du Yeti’, die dit jaar nog groter was dan andere jaren! Er werden weer wat vette themafeesten georganiseerd zoals het Sportheldenfeest, het Roodfeest en het Stout in het Oerwoud feest, natuurlijk met een Tarzan & Jane verkiezing! 
We hopen dat ook StuWi 2009 een groot succes wordt en een reis om niet snel te vergeten! Namens de organisatie van 2008 willen wij alle deelnemers, sponsoren en uiteraard de mensen die mee hebben geholpen aan het evenement ontzettende bedanken en hopelijk zien we jullie weer in Valmorel!

De studentenwintersport van 2007 ging naar het dorp Risoul, dat op 1850m hoogte ligt in het zuiden van de Franse Alpen. De 912 deelnemers hebben het dorp flink op zijn kop gezet. Het is een volwassen Frans skidorp met alle benodigde faciliteiten. De appartementen liggen aan de voet van piste en in de buurt van de uitgaansgelegenheden. Alle ‘standaard’ StuWi activiteiten werden natuurlijk weer georganiseerd en de feesten waren erg geslaagd! Net als in Saint Sorlin was onze vaste feestplek ‘La Grotte du Yeti’ en hier zijn dus alle feesten en après-ski gehouden. In Risoul lagen alle appartementen bij elkaar wat zorgde voor een echt groepsgevoel. Soms zaten alle bewoners zelfs samen te eten in de gangen aan aan elkaar geschoven tafels.

In het dorpje Saint Sorlin d'Arves, werd de rust meer dan een week verstoord door 850 studenten. Deze wintersport deed voor de 2de maal het gebied Les Sybelles aan. Boven in het dorp vonden alle deelnemers in de zo goed als nieuwe appartementen hun plekje, om van daaruit het gebied, dorp en de kroegen te verkennen. Het weer zat deze week erg mee, zodat de meeste deelnemers met een gebruind gezicht terugkeerde naar Nederland. Keerzijde was dat door het mooie weer, de sneeuwkwaliteit gaande weg de week afnam. Dit mocht de pret niet drukken, want de wedstrijden van het snowboarden en skiën waren een groot succes, ondanks het mislukken van de speedcontest. De Big-Air trok ongelooflijk veel bezoekers en met het lokale stuntteam, de deelnemers aan het NSK's en een aantal mensen van Ripstar was er dan ook genoeg te genieten. De themafeesten waren zo'n groot succes dat de kroeg te klein was voor alle bezoekers, toch heeft dit de stemming niet gedrukt en was de gezelligheid in de kroeg enorm. Naast de themafeesten en de après-ski waren er ook weer de ludieke activiteiten, met naast het Tiefschnee tijgeren en Reetsleeën, waren er dit jaar een aantal nieuwe activiteiten zoals Cantus, Glij 'm erin en Twister. Deze waren dan ook een groot succes voor zowel de deelnemers als de toeschouwers! Al met al wederom een topjaar, waarop de organisatie van 2006 trots kan zijn, maar waar de stijgende lijn van de voorgaande jaren ook zeker door is gezet. Voor de organisatie van 2007 staat dan ook weer een leuke taak te wachten, om er wederom een studentenwintersport van te maken die de deelnemers niet snel vergeten. Namens de organisatie van 2006 willen wij alle deelnemers, sponsoren en uiteraard de mensen die allemaal mee hebben geholpen aan het evenement ontzettende bedanken! Wij hopen jullie allen nog eens te mogen begroeten in een volgende editie.

In 2005 is de studentenwintersport gehouden in het plaatsje Avoriaz. Dat jaar was het deelnemers aantal groter dan 700! Na een zware aankomstdag is het een geweldig evenement geworden met een goed pak sneeuw, ontzettend leuke feesten, spectaculaire wedstrijden en een flinke hoeveelheid gezelligheid! Ook al begon de week met slecht weer, het weerhield niemand ervan om flink te genieten van de enorm goede wintersport gelegenheid die het gebied Portes de Soleil biedt. Men kon mooie tochten maken door Zwitserland, maar er kon ook enorm goed geskied of geboard worden op de schitterend geprepareerde pistes van Avoriaz zelf. De feesten waren zo druk bezocht dat er rijen stonden voor de deuren van Le Choucas, het gezelligste feestcafé in Avoriaz. Een flinke hoeveelheid studenten hield zich aan de thema's van de feesten. Deze waren "raar met je haar", "proud to be fout" en "de naakte waarheid". De NSK's waren ook een groot succes. Vele deelnemers hebben genoten van de goed georganiseerde wedstrijden. De pistes en parken werden altijd goed voorberied op de komende wedstrijden, waardoor de deelnemers uitstekende resultaten konden wegzetten. Het zal zwaar zijn om dit topjaar te kunnen overtreffen qua sfeer, wintersportmogelijkheden en organisatie, maar de commissie van 2006 zal er zeker haar best voor gaan doen!

Op 23 januari vertrokken ruim 600 studenten naar Risoul, een gezellig wintersportdorpje met 180 km piste dat ligt in de zuidelijke Alpen. Het werd een mooie week met perfecte sneeuw, behoorlijk wat zon en een supergave sfeer. Wat deze reis zo anders maakte dan de standaard wintersportvakantie waren de NSK's en de feesten. Voor de tweede maal werd het Nederlands Studenten Snowboard Kampioenschap in de alpen gehouden. Na Le Corbier 2003 was ook dit NSSK een groot succes. In de verschillende disciplines slope style, big air, speed en slalom werd gestreden om de medailles en mooie prijzen. Dat er in 2005 in Avoriaz weer een NSSK aankomt, is natuurlijk geen verrassing. Naast het NSSK werd er in Risoul voor het eerst ook het NSskiK gehouden. In dit Nederlands Studenten Ski Kampioenschap mochten de heren en de dames in de reuzenslalom laten zien wie de beste was. Ook dit NSsKiK was een gigantisch succes, dus zal er in Avoriaz 2005 voor de tweede maal geskied kunnen worden om de prijzen. Naast de NSK's maakten de feesten met honderden studenten de reis tot een onvergetelijke. Met de Yeti min of meer als privé-bar, werd er elke avond tot sluitingstijd gefeest. Drie dagen sprongen er bovenuit. Dat waren de dagen waarop de organisatie van de studentenwintersport themafeesten had georganiseerd. In een mooie aangeklede ambiance hadden velen zich uitgesloofd om zich zo goed mogelijk te kleden naar de thema's Astrologie, Hollywood en Space. Dat deze massale kleedpartijen de feestvreugde verhoogden moge duidelijk zijn. Ook in Avoriaz 2005 zullen er weer leuke themafeesten aankomen, dus houd daar rekening mee bij het inpakken van je koffer!

Op 24 januari 2003 was het dan zover; 526 studenten uit de 5 verschillende steden klommen in de bus, om af te dalen naar le Corbier, Frankrijk. Daar werden de deelnemers opgewacht door de plaatselijke burgemeester die hen welkom heette. Het leuke aan Le Corbier is dat het dorp eigenlijk bestaat uit één groot overdekt gangencomplex. In dit complex bevinden zich alle winkels en kroegen en ook de appartementen zijn erop aangesloten. Tijdens deze reis organiseerde een delegatie van de Eindhovense snowboard vereniging "Avalanche Boarders" voor het eerst in de geschiedenis het Nederlands Studenten Kampioenschap Snowboarden in de alpen. De reis was dusdanig opgezet dat er voor ieder wat wils was. Beginnende skiërs/snowboarders konden lessen volgen met medestudenten, ervaren wintersporters konden gebruik maken van de vele pistes die het gebied rijk is. Het kwam dan ook mooi uit dat het de week voor vertrek goed gesneeuwd had. Naast de sportieve activiteiten werd er ook aan de inwendige mens gedacht. Bijna elke avond werd er wel een feest georganiseerd voor degenen die daar zin in hadden. De wintersportweek werd gekenmerkt door de ongelooflijk goede sfeer die tussen de studenten uit verschillende steden hing. Naast contacten voor één nacht werden er ook vriendschappen voor het leven aangegaan tussen mensen die elkaar nog nooit gezien hadden. De lovende reacties die de deelnemers na afloop van het evenement rondstrooiden, zorgden er voor dat in februari 2003 al werd begonnen met de organisatie van de reis van 2004, die plaats zal vinden van 23 januari tot 1 februari. Er zijn op verschillende plekken op het internet nog honderden foto's van deze fantastische reis te vinden, bijvoorbeeld bij Avalanche Boarders, ESSF Eindhoven en NSSR Nijmegen.

De studentenwintersport is een initiatief dat oorspronkelijk in Eindhoven is ontstaan. Serge Beniers was in het seizoen van 2002 verantwoordelijk voor een reis van 66 personen uit Eindhoven naar Praloup toe. Ondanks de zeer slechte sneeuwcondities was deze reis een groots succes. Geënthousiasmeerd door dit succes en vooral ook door de interesse van andere steden werd er contact gelegd met Groningen, Wageningen, Nijmegen en Enschede en besloten samen een dergelijke reis neer te zetten.