CLINICS

Ook dit jaar organiseert Ripstar weer vette clinics om aan je wintersport skills te werken. Uiteraard staat plezier hierbij centraal. Onder begeleiding van de professionele Ripstar crew kun jij werken aan onderstaande vaardigheden. De clinics zijn in principe bedoelt voor mensen die al kunnen skien of snowboarden. Desalniettemin wordt er bij de clinics onderscheid gemaakt tussen mensen die voor het eerst een clinic uitproberen en nog geen ervaring hebben met het thema van de clinic, en mensen die wel ervaring hebben met het thema van de clinic. De groepen zullen dus worden ingedeeld in twee niveau's. Deelname kost €10,- per clinic (uitgezonderd Off-piste Experience en Bootcamp). Een clinic zal ongeveer 2 uur duren en plaatsvinden in de ochtend of in de middag. Uitzonderingen hierop zijn de Off-piste Experience en de Bootcamp clinics. Deze zullen een hele dag in beslag nemen. Voor iedereen die zich vooraf aanmeldt voor een clinic zorgt Ripstar voor een vette goodie!

Let op: Bij deelname aan een clinic is het dragen van een helm verplicht. Indien je zelf geen helm hebt dan kun je deze via ons huren bij Ripstar.

SKI SNOWBOARD THEORIE

Overzicht Clinics Ripstar

Piste freestyle Piste freestyle Avalanche Awareness
Park freestyle Park freestyle  
Techniek training Techniek training  
Avalanche Awareness Avalanche Awareness  
Off-piste Experience Off-piste Experience  
Slalom Slalom  
Bootcamp Bootcamp  

 

Piste freestyle

Heb jij al een goede basistechniek en wil je wat anders dan alleen bochten maken? Speciaal voor skiërs en snowboarders die willen kennismaken met freestyle organiseert Ripstar deze clinic! Dit betekent echt niet dat je direct salto’s en 720’s hoeft te springen. Veel basisbewegingen als rotaties en presses moet je eerst op de piste leren. Tijdens deze clinics krijg je een berg van tips en tricks mee om eindeloos te spelen, uit te proberen en te combineren. Ook de ervaren snowboarders doen dit constant en het helpt om uiteindelijk in dat park te kunnen rocken!

Park freestyle

Ben je klaar voor het echte werk? Heb jij al wat ervaring met freestylen en wil jij beginnen met park rijden? Skiërs en snowboarders meeten bovenaan het park en beginnen hier met schansen springen en funboxen sliden. De Ripstarcrew is zelf ook regelmatig in het park te vinden en kunnen daardoor goed uitleggen wat je moet doen om je eerste 180 of 360 te springen, of bijvoorbeeld hoe je een box of rail moet aanrijden. Hier is iedereen op zijn eigen niveau aan het rijden, maar de instructeur zal iedereen motiveren en pushen om net even wat meer te proberen!

Techniek training

Klapperende jassen, tranende ogen en perfect gesneden bochten, dat is wat de Techniek training inhoud. Jouw natuurlijk al goede skills op de piste zullen tot in de puntjes geperfectioneerd worden en er zal hard gereden worden! Carven met de juiste techniek; korte en lange bochten zullen centraal staan in deze clinic.

Avalanche Awareness theorie (gratis)

Een dik pak verse sneeuw, vroeg op staan, de eerste lijnen willen zetten. Pak je rugzak en haast je voor die eerste lift! Niets is mooier dan dat.. Maar naast het feit dat dit super vet is, zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat freeriden. Buiten de piste liggen de gevaren constant op de loer. Lawines en afgronden zijn twee van deze gevaren. Tijdens deze theorie clinic word je bewust gemaakt van deze gevaren en wordt uitgelegd hoe je deze kan beperken. In de poedersneeuw skiën of boarden is één van de mooiste dingen die je je kan voorstellen, met de juiste kennis en ervaring kan je de risico’s aanzienlijk verkleinen!

Avalanche Awareness praktijk

Deze clinic is gekoppeld aan de theorie clinic Avalanche Awareness. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om de zaken uit de theorie clinic in de praktijk te brengen. Je leert omgaan met een lawine pieper, schep en sonde. Er zal niet off-piste gereden worden, maar een locatie gezocht worden waar piepers begraven kunnen worden om deze vervolgens op te sporen. Onontbeerlijke kennis die je nodig hebt alvorens echt off-piste te gaan!

Off-piste Experience

Poedersneeuw in je gezicht, je eigen lijnen zetten en vooral met een big smile naar beneden komen. Tijdens de Off-piste Experience draait het om andere wegen te vinden om naar beneden te komen dan de pistes. Dit betekent grote open poedervelden doorkruisen en wat sneller tussen de bomen maneuvreren. Dit is niet helemaal risicovrij, daarom wordt je eerst goed voorbereid tijdens de theorie en praktijk Avalanche Awareness clinics. Zo heb je al een goede basiskennis opgedaan. Tijdens de trip zelf ga je met een complete off-piste set en met een lokale professionele gids ver buiten de aangegeven pistes om poeder te happen! Je zult extra tips krijgen en tricks leren om nog beter in de pow te rijden.

Kosten: € 75,- (incl. Avalanche Awareness theorie en praktijk). De Avalanche Awareness theorie en praktijk zijn verplicht en inclusief voor deze prijs. Je hoeft ze dus niet los te boeken! Om mee te kunnen doen aan deze trip moet je goed en stabiel van zwarte pistes afkomen en wat ervaring in de poeder hebben! Deelname mag geweigerd worden in verband met de veiligheid. Uiteraard krijg je dan je geld terug. Deze clinic kan alleen doorgaan bij een minimum van 6 deelnemers. Schrijf je dus allen in want deze clinic wil je niet missen!

Slalom

Wil jij een zo snel mogelijke tijd neerzetten en je tegenstanders ver achter je laten? De slalom is een van de spannendste wintersportonderdelen, omdat jouw misschien snelle tijd door de allerlaatste deelnemer verslagen kan worden! Om jezelf hier op voor te bereiden krijg je tijdens deze clinic de juiste technieken geleerd en kan je samen met je Ripstar instructeur oefenen op bijvoorbeeld snelheid, insnijden en lijnkeuze. In deze clinic til je je eigen skills tot een hoger niveau!

Bootcamp

Wil je een hele dag volle bak trainen om je snowboardskills te verbeteren? Dat kan alleen voor gevorderden riders (minimaal 3 weken ervaring). Bootcamp is het voor Ripstar geschreven trainingsprogramma tijdens de StudentenWintersport. Dit programma bestaat o.a. uit warming-up, techniek training, freestyle training en uitgebreide analyse. D.m.v. tal van oefeningen qua houding, beweging verbeteren we je flow. Daarna kan je gedurende de wintersportweek er verder zelf mee aan de slag. Het is dus ideaal om in korte tijd je ski of snowboardlimits te pushen en de pistesleur te doorbreken. Na een full day sessie (10-12uur & 13-15uur) voel je echt het verschil en sta je eindelijk stylish op de piste of vlieg je met nieuwe tricks het park uit. Onder leiding van een ervaren Nederlandse ski/snowboard trainer wordt de bootcamp sessie in een klein groepje (max. 8 personen) gegeven. De sessies zijn voor iedereen toegankelijk, want de trainer zal de trainingen indelen op niveau en interesse: freestyles of techniek.

Omdat deze clinic een hele dag duurt, zijn de kosten €30,- om deel te nemen.